Zoals de voorgaande jaren zullen er ook dit jaar weer groepstrainingen georganiseerd worden. Deze zijn ideaal om het parcours te leren kennen en om kennis te maken met collega-atleten. Ook kan je hier al een beeld krijgen van waar de wisselzone en start en aankomst gelegen zijn. Het is tevens een mogelijkheid om de eenzame trainingsdagen achter u te laten en gezellig samen met andere Kasterlee-gekken eens lekker af te zien. De winterduathlon van Kasterlee is een individuele wedstrijd, maar je staat ervan versteld hoeveel morele steun je kan verwachten van je collega's!

De groepstrainingen gaan door op:

  • 8 oktober
  • 29 oktober
  • 19 november
  • 3 december
  • 10 december

De training start telkens om 09u00 aan de sporthal te Kasterlee (Duineneind). Hier is ook de mogelijkheid tot het nemen van een douche mits een kleine bijdrage. Hiervoor kan je best reserveren aan de balie van de sporthal vooraleer de mountainbiketraining begint.

Het programma ziet er telkens uit als volgt:

* om 9u00 gezamenlijke start voor een loopronde van 15 km. Er wordt gelopen aan een tempo van +/- 12 km/u. * van 10u15 tot 10u30 een korte pauze * om 10u30 wordt er gestart voor de mountainbiketraining. Gedurende 1 ronde is er begeleiding van de organisatie, de volgende ronden is het vrije training. Deelname aan de trainingen is gratis, aan wie de eerste keer komt zal extra aandacht gegeven worden, het is in de eerste plaats een verkenning van het parcours. Iedereen is welkom, ingeschreven atleten, twijfelaars, trainingspartners, enz...